Pienpelit

Pienpelejä 2v2 - 4v4 pelatessa tulee pelaajille huomattavasti enemmän pallokosketuksia ja pelaajat joutuvat tekemään pelitilanteeseen sopivia ratkaisuja kuin pelatessa 7v7 tai 11v11 pelejä.

Pienpeleissä on tärkeätä että pallollinen joukkue harjoittelee hyödyntämään ja havainnoimaan missäpäin kenttää heillä on miesylivoima pelitilanteessa. Pallollisen joukkueen tehtävänä on välttää joutumasta pallollisena 1v1 tilanteeseen. Aina pallollisen pelaajan olisi löydettävä vapaa pelaaja syötöllään. Palloa syöttäessä on tärkeätä  luoda katsekontakti syöttäjän ja pallottoman välillä helpottamaan syötön onnistumista. Ei syöttöjä pallottoman pelaajan selkäpuolelle. Eli pallottoman pelaajan on liikkuttava/oltava  pelattavana pää tai vartalo pallolle päin käännettynä.

Mieti etukäteen auttavia kysymyksiä joilla aktivoidaan pelaajien ajattelua:

Missä on tila edetä? Millä tavalla voimme edetä maalintekoalueelle? Syötänkö-kuljetanko?

Kuinka monta syöttövaihtoehtoa pallollisella on nyt? Miten, milloin ja minne annat tuen  pallollisen syötölle?

Esim. kysymykset liittyen palloa vastaanotettaessa ensimmäiseen kosketukseen. Miten minua lähin puolustaja on sijoittunut? Missä on tyhjä tila? Onko parempi pysäyttää pallo paikalleen ja lähteä vasta sitten liikkeelle vai otanko pallon haltuun suoraan tyhjään tilaan? Jos vastustajan puolustaja merkkaa minut tarkasti kuinka harhautan hänet jotta saan otta pallon vastaan rauhassa  yms.